Константин Крылов (krylov) wrote,
Константин Крылов
krylov

This journal has been placed in memorial status. New entries cannot be posted to it.

Categories:

"Нашият Филип Киркоров - президент на Украйна!", или Решения в жизнь

Я тут на днях предлагал украинцам принять болгарский язык в качестве государственного, а Филиппа Киркорова избрать, наконец, президентом.

Украинцы почему-то медлят. А вот болгары вполне оценили предложение:

Украйна да въведе българския

Украйна да приеме българския език като официален, а за президент да избере Филип Киркоров като начин да се спре разделението на нацията след последните президентски избори, е предложението на руския националист Константин Крилов.

Той изгражда стройна теория, според която именно нашият език може да замести едновременно и украинския, и руския. Българският е еднакво близък (или еднакво далечен) и до двата, аналитичен е - липсват падежи, но има определителен член, европейски и свързан със славянството като цяло.

Кандидатурата на Филип Киркоров освен българския му произход и познаването на бъдещия официален език пък е привлекателна с факта, че той е прекратил връзката си с певицата Ала Пугачова, смятана за символ на всичко руско.


Думаю, к программе болгаризации присоединятся и другие игроки на восточноевропейском направлении. Так что державну мову может спасти только скорейшее внедрение сепульки.

Советую украиномовным поторопиться с озвучиванием данной инициативы, пока Киркоров ещё только на подходе.

)(
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  Comments allowed for friends only

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 22 comments